Op-Ed

Rrjetet sociale dhe ndihmat sociale

Shpesh e them se në Kosovë shumë njerëz e “barazojnë” facebook-un me browser. Për shumicën e kosovarëve, nëse nuk je në facebook – nuk ekziston. Nëse dëshi...

Të ndryshohet qasja ndaj dëgjimeve buxhetore në komuna

Për buxhetin e vitit 2019, këtë verë komunat mbajtën dëgjime buxhetore por me interesim të ulët nga ana e qytetarëve për të dhënë kontributin e tyre. Mirëp...

Politika e “Drejtësia” tallen me Auditorin

Politikanët- këta përfitues të taksave të qytetarëve me shumë tentojnë të bëjnë “ujdi” me institucione që mund të ua nxjerrin të palarat se sa kanë vullnet...

E gjitha ka të bëjë me politikën

Me operacionin “Lavazhi i makinave”, drejtësia në Brazil ka gjetur që miliarda dollarëve u ishte ndërruar destinimi dhe shumë zyrtarë të lartë u patën arre...

Llogaridhënia – lidhja që po mungon në financimin e partive politike

Në Kosovë partitë politike përfitojnë fonde nga shumë burime, dukë përfshirë kompani, individë dhe fonde mbështetëse nga buxheti i Kosovës. Fondet private ...

Partitë politike fshehin financat e tyre

Senatori republikan Mark Hanna, i cili kishte ndihmuar William McKinley të zgjedhet presidenti i 25-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, kryesisht pse k...

Si partitë shkelin Ligjin për Financimin e Subjekteve Politike për të fshehur financat e tyre

Për afër pesë vite me radhë, përfshirë vitet zgjedhore 2013 dhe 2014, partitë i mbajtën të fshehura financat e tyre duke u thirrur në paqartësi në Ligjin p...

Publikimet

Shiko të gjitha
Shkarko:
Përmbledhje e raportit >
Shkarko:
Përmbledhje e raportit >
Shkarko:
Përmbledhje e raportit >
Shkarko:
Përmbledhje e raportit >