Lajmet

230 të rinjë informohen për identifikimin e lajmeve të rreme

31.05.2024

Në dhjetë Komuna të Kosovës, së bashku me BIRN Kosovo organizuam sesione informuese për të ofruar njohuri dhe informacione tek të rinjtë mbi trajtimin dhe raportimin e këtyre lajmeve.

Pjesëmarrësit u njohën me platformën https://fakenews.dplus.org/, për të mësuar më shumë rreth funksionimit të mediave, identifikimin e lajmeve të rreme dhe teknologjinë ‘deep fake’.

Ky aktivitet u mbështet nga UNMIK.