Lajmet

Trajnim informues me të rinjtë e Komunës së Pejës – fshati Vitomiricë

09.04.2024

Së bashku me BIRN Kosovo, vazhduam sesionet informuese për të rinjtë e Komunës së Pejës në fshatin e Vitomiricës. Qëllimi i këtij trajnimi ishte të ndihmojmë të rinjtë të identifikojnë dhe trajtojnë lajmet e rreme, si dhe t’u ofrojmë udhëzime për procedurat e raportimit.

Këto njohuri u pasqyruan përmes platformës https://fakenews.dplus.org/, ku pjesëmarrësit u njoftuan detajisht për funksionimin e mediave, trajtimin e lajmeve të rreme dhe identifikimin e ‘deep fake’ teknologjisë.

Ky aktivitet mbështetet nga UNMIK.